سیستم مه پاش، انواع شیلنگ و لوله‌های آن، و مقایسه آنها با یکدیگر

درباره شیلنگ مه پاش و لوله های هم نوع آن ها چه می دانید؟ چقدر با سیستم های مه پاش و کاربرد آن ها آشنایی دارید؟ اصلا می دانید شیلنگ های مه پاش چه انواعی دارند و تفاوت آن ها با لوله های مه پاش چیست؟

معرفی مختصر و مفید سیستم و شیلنگ مه پاش

سیستم مه پاش که در گلخانه‌ها، دامداری ها، مرغداری ها، باغچه ها و رستوران های امروزی بسیار پرکاربرد است، دارای شیلنگی سیاه رنگ با وزن ناچیز است. این شیلنگ را تحت عنوان شیلنگ مه پاش نامگذاری می کنند. شیلنگ های مه پاش بر خلاف آنچه ظاهرشان نشان می دهد، قادر به تحمل فشارهای بالا بوده و از همین رو با خطر استهلاک زود هنگام مواجه هستند. اصلی ترین هدف از به کارگیری این تجهیزات، کاهش دمای محیط عنوان شده است.

تصور کنید در یک روز گرم تابستانی در رستورانی بزرگ مشغول صرف ناهار هستید و از گرمای طاقت فرسا شکایت می کنید که به ناگاه شیلنگ های مه پاش فعال شده و فضا را خنک می کنند. این رطوبت سازهای پرطرفدار ضمن کاهش قابل توجه دمای محیط، گردوغبار موجود را از بین برده و باعث مطبوع شدن فضا می شوند. برای بازدید از این محصول کافیست اینجا کلیک کنید!

شاید این سوال ذهنتان را به خود مشغول کرده باشد که سیستم مه پاش چگونه کار می کند؟!

تصویر سیستم مه پاش

سیستم مه پاش

نحوه عملکرد سیستم مه پاش

سیستم مه پاش که در انواع خانگی و صنعتی طراحی و تولید می شود، یک سیستم خنک کننده با بازدهی فوق العاده است. این سیستم دما را کاهش می‌دهد و محیط را خنک تر می‌کند و با از بین بردن گردوغبار، باعث مطبوع شدن فضا می‌شود. سیستم های مذکور آب را به صورت قطرات بسیار ریز در حد مه در محیط می پاشند و بدین ترتیب زمینه کاهش گرمای اطراف را فراهم می سازند. با این اوصاف اگر بگوییم دستگاه مه پاش یک دستگاه خنک کننده و تنظیم کننده رطوبت محیط است، گزاف نگفته ایم. لازم به ذکر است که امکان استفاده از این سیستم ها هم در فضای باز و هم در فضای بسته میسر می باشد.

مه پاش هایی که ابعادی بزرگ داشته و در مکان هایی نظیر کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند، جزء مه پاش های صنعتی محسوب می شوند. این در حالی است که مه پاش های دارای ابعاد کوچکتر، قدرت کمتری داشته و گزینه ای ایده آل برای استفاده در فضاهای بسته محسوب می شوند.

اجزای سیستم مه پاش

سیستم های مه پاش از تجهیزات متعدد و متنوعی ساخته شده اند که شیلنگ مه پاش یکی از آن هاست. در این سیستم آب به وسیله یک پمپ مکیده شده و سپس فشرده می گردد. پس از آن با فشار زیاد از پمپ خارج و به شیلنگ مه پاش پمپاژ می گردد. شیلنگ های مذکور آب را با فشار بالا راهی نازل ها می نمایند تا به صورت مه به فضای اطراف پرتاب شود. تنظیم فشار آب در این سیستم ها از طریق تعبیه شیر تنظیم فشار در سیستم مه پاش امکان پذیر می باشد.

گاهی در سیستم های مه پاش به جای استفاده از شیلنگ مه پاش، از لوله استفاده می کنند. این لوله ها که با نام لوله مه پاش نیز شناخته می شوند؛ در انواع مختلفی موجودند. در ادامه به معرفی و بررسی انواع شیلنگ و لوله مه پاش پرداخته و آن ها به طور مختصر، اما مفید مقایسه می کنیم.

تصویر سیستم مه پاش در رستوران

سیستم مه پاش در رستوران

آشنایی با انواع لوله و شیلنگ مه پاش

شیلنگ ها و لوله های مه پاش در انواع متعدد و متنوعی در بازار موجودند.

لوله ها و شیلنگ های پلی آمید

لوله های پلی آمید جزء استانداردترین لوله هایی هستند که به وفور در ساختار سیستم های مه پاش مورد استفاده قرار می گیرند. تحمل فشار بالا، قیمت مقرون به صرفه و ایده آل و نصب آسان از جمله مهم ترین دلایل محبوبیت این محصول محسوب می شوند.

شیلنگ های پلی آمید که در حلقه های صد متری و شاخه های دو متری در بازار موجودند، در دو سایز 2/1 و 8/3 اینچ عرضه می گردند. اگر قصد خرید شیلنگ مه پاش دارید؛ شیلنگ های پلی آمید بهترین شیلنگ مه پاشی هستند که برایتان سراغ داریم.

لوله ها و شیلنگ های پلی اتیلن

لوله ها و شیلنگ های پلی اتیلن که بسیار ارزان و اقتصادی هستند، در مقایسه با همنوعان پلی آمیدی خود از تحمل فشار کمتری برخوردارند. فشار کار نوع مرغوب وارداتی این تجهیزات بین 50 الی 60 بار و فشار کار نوع داخلی آن ها 30 الی 40 بار است. جالب است بدانید که خطر ترکیدگی نوع پلی اتیلنی شیلنگ ها و لوله های مه پاش را در مناطق خیلی گرم تهدید می کند. بنابراین توصیه می شود که شیلنگ ها و لوله های پلی آمیدی را برای استفاده در این مناطق برگزینید.

لوله های سبز نانو

لوله های سبز نانو که از ورود آن ها به بازار زمان زیادی نمی گذرد، جزء گران ترین لوله های مه پاش محسوب می شوند. این لوله ها خشک و غیر منعطف بوده و از همین رو فروش چندانی ندارند.

لوله های استیل

لوله های استیل که جزء بهترین لوله های استفاده شده در سیستم های مه پاش محسوب می شوند، گران تر از لوله ها و شیلنگ های پلی آمیدی و پلی اتیلنی هستند. با این حال به آن دلیل که از فشار تحمل بالایی برخوردارند، مورد توجه برخی از خریداران قرار گرفته اند. گفتنی است که نصب این لوله ها اندکی دشوار و نیازمند صرف زمان و استفاده از تجهیزات خاص است.

شیلنگ ناجین

شیلنگ مه پاش

شیلنگ ها و لوله های فشار قوی دارای لایه داخلی تفلون

این دسته از لوله ها و شیلنگ ها که مراحل نصب پیچیده ای دارند، در عین بهره مندی از تحمل فشار و انعطاف پذیری بالا، بسیار گران قیمتند. از همین رو در بازار ایران مورد استقبال چندانی قرار نگرفته اند.

شیلنگ های پرسی

شیلنگ های پرسی که با نام شیلنگ هیدرولیکی سیم دار نیز شناخته می شوند، جزء منعطف ترین انواع شیلنگ مه پاش موجود در بازار محسوب می شوند. این شیلنگ ها که حتی در صورت اعمال فشار کاری بالا نیز نمی ترکند، پس از مدتی دچار زنگ زدگی شده و مسیر نازل ها را دچار گرفتگی می کنند. بالا بودن قیمت شیلنگ مه پاش نام برده یکی دیگر از معایب این محصولات محسوب می گردد.

لوله های سبز ساختمانی یا سفید از جنس pp

لازم است بدانید که فشار کاری مه پاش ها در حالت استاندارد 70 بار می باشد. این دسته از لوله های مه پاش دارای فشار کاری 35 بار بوده و در صورت به کارگیری در فشار 70 بار با کاهش عمر شدید مواجه می شوند. عبور نور از لوله های مذکور باعث رشد جلبک در داخل ان ها می‌شود و این یکی از بزرگترین معایب این محصولات است.

لوله های گالوانیزه

لوله های گالوانیزه یکی از پرمصرف ترین لوله های مه پاش محسوب می شوند که غالبا در دامداری ها و گلخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند. این لوله ها در مقایسه با نوع پیشین از فشار تحمل بالاتری برخوردار بوده، اما در عین حال گرانند. زنگ زدگی و شکستگی از جمله خطراتی هستند که لوله های گالوانیزه را تهدید می کنند.

شیلنگ مه پاش

شیلنگ های مه پاش

ما در شرکت‌ آلفا گرد هم آمده‌ایم تا بهترین محصولات را با ایده‌آل‌ترین قیمت در اختیارتان بگذاریم. برای تجربه خریدی به یاد ماندنی با کارشناسان ما در ارتباط باشید!

09912661613